BURDUR BUCAK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 EĞİTİM ÖGRETİM YILI 1. DÖNEM GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2020-2021 EĞİTİM ÖGRETİM YILI 1. DÖNEM GENEL DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

3 Şubat 2021 çarşamba günü ilçemiz okul müdürleri ile 1. dönemin genel değerlendirmesini yapmak üzere Ahmet Kadriye Öztürk Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR başkanlığında toplantı yapıldı.

Pandemiden dolayı uzaktan eğitim şeklinde yapılan 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. döneminde yüz yüze eğitim kadar olmasa da derslerin genel itibarıyla verimli geçtiği görüldü. Daha verimli hale getirilebilmesi için neler yapılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. İlçemizin ortaokul düzeyindeki sınav başarısı hakkında değerlendirmeler yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR; başarılı öğrencilerin zaten belli bir seviyede olduklarını, sınavda puanı düşük olan öğrenciler üzerinde yoğunlaşmak gerektiğini, bu öğrencilerin seviyelerini yükselterek başarılı olunacağının altını çizdi.  Ayrıca bu konuda okul idaresinin öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Özellikle bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu dolayısıyla da her türlü konuda müdürlüğümüze danışabileceklerini ifade etti. YAZAR "Diğer taraftan kitap okumak başarıyı arttıran etkenlerden bir tanesidir. Çünkü kitap okumak, sınavda soruların anlaşılmasını kolaylaştıracaktır ve başarı da dolayısıyla artacaktır. Ayrıca değerler eğitimi ile ilgili yapılacak çalışmalar da başarımıza etki edecektir." dedi.  TÜBİTAK 4006 ve 2204'ya başvuran okul sayısının gayet güzel olduğunu ancak Teknofest 'e olan ilginin de çoğalması gerektiğini söyledi. Etwinning' te de başarılı çalışmaların yapıldığına ve devamının geleceğine inandığını belirtti.

Toplantıda, 15 Şubat'ta okulların açılacak olmasından dolayı okullardaki eksikliklerin giderilmesi ve eğitim öğretime hazır hale gelmesi hususunda uyarılarda bulunuldu.  Ayrıca okulların tüm hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde eğitim öğretime hazır oldukları belirtildi. Öğretmen görevlendirmeleri konusunda da okul müdürleri ile istişare edildi. Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

05-02-202105-02-2021

Konak Mah. Süleyman Demirel Bulvarı E. Hükümet Konağı No.16 Bucak/Burdur - Santral (248) 325 10 49 ... (248) 325 32 90

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.